Blog

Bruidsjurken van (inter)nationale topmerken vanaf maat 46.

Op zoek naar een bruidsjurk? Wij adviseren je graag. In onze blog vind je alvast meer informatie. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel waar we je graag persoonlijk met raad en daad bijstaan.

maak een afspraak
Bruidsjurken vanaf maat 46
Terug naar overzicht

Dresscode voor een bruiloft op het strand

Dresscode voor een bruiloft op het strand

Toch wel het droomplaatje dat velen zullen hebben van een bruiloft. Met blote voeten in het zand en trouwen met een ondergaande zon op de achtergrond. Zeker als je in het buitenland trouwt maar ook tijdens de Nederlandse zomer, is dit natuurlijk een geweldig romantisch beeld. Toch zijn er ook dingen die je misschien anders zult doen bij een strandbruiloft, want hoe moet je je nu kleden op zo’n dag? Hier geven we je tips zodat jij als bruid maar ook als gast zeker weet dat je goed voor de dag verschijnt op de bruiloft. Je kunt vast een kijkje nemen op de website van onze bruidswinkel in Gent, om de eerste inspiratie op te doen.

Een luchtige trouwoutfit

Als het gaat om een bruiloft op het strand dan is het idee natuurlijk dat het heerlijk zonnig weer is. Je zult dan ook rekening moeten houden met hogere temperaturen en daar je kleding op aanpassen. Zeker als je de hele dag in dezelfde outfit rondloopt wil je dat je je fijn voelt en het niet te warm krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kortere jurk of voor mannen misschien wel een nette korte broek. Ook luchtige natuurlijke stoffen zoals linnen of katoen zijn perfect voor een zomerse bruiloft.

Lichte kleuren als dresscode

Een strand is de perfecte omgeving voor lichte en warme kleuren zoals pastel en lichte aardetinten. Ook blauw en groen staan geweldig bij de kleuren van zee en strand. Daarnaast zijn lichte kleuren natuurlijk ook fijn als je een aantal uren in de zon zit. Qua kleuren wordt het hier een bruid natuurlijk wel makkelijk gemaakt want wit is ideaal voor een strandbruiloft. In onze bruidswinkel hebben we een grote en exclusieve collectie plus size trouwjurken, wie weet zit jouw perfecte jurk daar wel tussen.

Makkelijke trouwschoenen

De donkere lederen schoenen voor mannen en de mooie hoge stilettos voor vrouwen zijn natuurlijk niet ideaal voor een bruiloft op het strand. Dichte schoenen in een lichte kleur zoals veterschoenen of moccasins zijn een goed keus voor de mannen. Voor vrouwen kun je kiezen voor een lage hak of sleehak, want op de naaldhakken zul je het zand niet echt makkelijk door komen. Natuurlijk zijn schoenen zonder hak, zeker op het strand, een goede keus. Ga voor sierlijke slippertjes, sandaaltjes of loafers. Soms is het ook oké om op het strand zelf op blote voeten te gaan, dit hangt af van de soort bruiloft, dit kun je altijd op het moment zelf nog bekijken.

Goed passende trouwkleding

Het is altijd belangrijk dat de kleding op je trouwdag goed zit, al is het met warm weer nog extra belangrijk. Je wilt een fijn zittende stof, je niet snel zweterig voelen of randjes hebben die knellen. Heb je een maatje meer dan is het natuurlijk fijn dat je een jurk vind die precies past bij jouw wensen en lichaamsvorm. Wij hebben een groot aanbod in trouwjurken in grote maten. Neem zeker een kijkje op onze website of maak een afspraak om jouw droom trouwjurk voor je strand bruiloft uit te zoeken.