Blog

Bruidsjurken van (inter)nationale topmerken vanaf maat 46.

Op zoek naar een bruidsjurk? Wij adviseren je graag. In onze blog vind je alvast meer informatie. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel waar we je graag persoonlijk met raad en daad bijstaan.

maak een afspraak
Bruidsjurken vanaf maat 46
Terug naar overzicht

Dresscode voor je bruiloft - wat zijn de regels?

Het uitnodigen van je gasten is een leuke gebeurtenis. Je hebt een mooie uitnodigingskaart laten maken, de datum en locatie zijn bekend en je weet wat het programma van de dag gaat zijn bekend. Maar wist je dat je ook een dresscode op de kaart kunt zetten? We leggen je graag uit wat het is en welke verschillende dresscodes er zijn.


Kiezen voor een dresscode

Je kunt het natuurlijk helemaal aan je gasten over laten hoe zij zich op jouw dag willen kleden. Gewoon iedereen op zijn eigen manier. Maar wanneer je een bepaald thema voor je bruiloft in gedachten hebt, kun je ze ook een dresscode meegeven. Op die manier hebben jouw gasten een richtlijn voor hun kledingkeuze en krijg je als groep een mooi geheel. Er zijn verschillende dresscodes voor officiële gelegenheden. Voor jouw bruiloft kies je natuurlijk de dresscode die past bij de locatie, de bruiloft stijl en jouw plus size trouwjurk. Hieronder vind je een paar ideeën en de uitleg per dresscode.

White tie


De dresscode white tie is de meest officiële en chique vorm. De heren worden in rokkostuum verwacht en de dames  dragen een avondjurk met handschoenen tot over de elleboog. Een kleine subtiele clutch moet het geheel afmaken.

Black tie


De volgende vorm is de black tie. Iets minder formeel dan white tie, maar nog steeds behoorlijk strak. De heren worden in dit geval geacht te verschijnen in een smoking. De dames hebben deze keer iets meer ruimte. Zij mogen in een lange of halflange avondjurk komen of eventueel een  
 

Tenue de ville


Nog een tikkeltje minder formeel is tenue de ville. Het betekent echter nog steeds dat je gasten netjes gekleed moeten komen. Voor dames is dat een mantelpak of jurk tot over de knie. Met panty's want blote benen kunnen echt niet. En voor de heren wordt verwacht dat zij in een net herenkostuum komen. De kleur maakt niet uit.  

Smart casual


Heb je helemaal geen zin in formeel gedoe, dan kun je beter gaan voor de dresscode smart casual. De naam zegt het eigenlijk al, het is redelijk casual, een beetje feestelijk en een kleine chique touche.
 
Tenslotte nog een extra tip. Net zoals bij je trouwjurk, hoor je bij een formele dresscode geen horloge te dragen. Gezelligheid kent immers geen tijd!