Blog

Bruidsjurken van (inter)nationale topmerken vanaf maat 46.

Op zoek naar een bruidsjurk? Wij adviseren je graag. In onze blog vind je alvast meer informatie. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel waar we je graag persoonlijk met raad en daad bijstaan.

maak een afspraak
Bruidsjurken vanaf maat 46
Terug naar overzicht

Trouwen in het buitenland, hoe werkt dat?

Helemaal klaar met de geijkte trouwlocaties in Nederland? Gegarandeerd lekker zonnetje? Dan is trouwen in het buitenland misschien een optie. Maar kan dat eigenlijk zomaar? Of moet je daar speciale dingen voor regelen? We vertellen je er meer over in dit blog.

Trouwen aan de andere kant van de wereld


Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je graag wilt trouwen in een mooie omgeving. Een feestelijk aangekleed terras met uitzicht op de bergen. Of een prieeltje en een aangenaam briesje van zee. De zon die op je huid straalt. Heerlijk toch? Je hebt in ieder geval heel veel keus. Je kunt met het hele gezelschap naar de andere kant van de wereld vliegen of iets dichter bij huis blijven. Dat hangt er helemaal van af hoe jouw droomlocatie eruit moet zien. En wat je budget is natuurlijk.

Trouwen in het buitenland volgens de Nederlandse wet


Laten we eerst eens kijken wat er in de Nederlandse wet staat over trouwen in het buitenland. Daar staat dat je een verklaring nodig hebt van het land waarin je wilt gaan trouwen. Vaak wordt er gevraagd om een afschrift van je geboorteakte en een verklaring van je burgerlijke staat. Als je weer terug bent in Nederland dan laat je je huwelijk registreren in de basisregistratie personen (BRP).

In sommige landen wordt er ook gevraagd om een verklaring van huwelijksvoornemen. Die kun je aanvragen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waar je wilt gaan trouwen. En in sommige gevallen moet je ook een verklaring geven dat je huwelijksbevoegd bent. Dat wil zeggen dat jullie volgens de Nederlandse wet bevoegd zijn om met elkaar te trouwen en dat je niet bijvoorbeeld al met iemand anders getrouwd bent.

Officieel en ceremonieel verdelen


Vind je dat allemaal te ingewikkeld, dan is er een hele andere manier om je trouwerij toch een buitenlands tintje te geven. Je kunt je huwelijk dan verdelen in een officieel en een ceremonieel deel. Dat betekent dat je in Nederland officieel voor de wet gaat trouwen. Je hoeft dan geen rekening te houden met verschillende documenten en verklaringen zoals hierboven beschreven. En dat je vervolgens in het buitenland een ceremonieel huwelijk aangaat. Romantisch trouwen op het strand bij ondergaande zon. En daarna feest vieren in je prachtige trouwjurk. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en heb je het beste van beide opties gecombineerd. En heb je twee keer feest. Helemaal geweldig!