Blog

Bruidsjurken van (inter)nationale topmerken vanaf maat 46.

Op zoek naar een bruidsjurk? Wij adviseren je graag. In onze blog vind je alvast meer informatie. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel waar we je graag persoonlijk met raad en daad bijstaan.

maak een afspraak
Bruidsjurken vanaf maat 46
Terug naar overzicht

Hoe kies je jouw perfect trouwdatum?

Hoe kies je jouw perfect trouwdatum?

Oké het aanzoek is gedaan, jullie gaan trouwen. Supertof. Leuk om naar uit te kijken. En dan begint het plannen. De trouwjurk moet uitgezocht worden, de locatie moet geregeld worden. Maar vooral de datum moet vastgesteld worden. Hoe doe je dat? Hoe ver van tevoren wil je een datum vastleggen?

Gemiddeld wordt een trouwdatum 1 tot 3 jaar na de verloving gepland. Dat geeft je voldoende tijd om alles te regelen. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat je wat meer haast hebt. Misschien wil je over een paar maanden al wel trouwen? Of juist pas over vijf jaar? En kies je dan een weekend dag of juist een doordeweekse dag?


De meest populaire trouwdagen


De donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de meest populaire trouwdagen. Daarbij is vrijdag verreweg de meest favoriete trouwdag. Handig voor je gasten om eventueel vrij te nemen. En handig voor jezelf om het weekend weer even bij te komen of je huwelijksreis te beginnen.

Opvallend genoeg is de maandag ook een populaire dag. Dan worden namelijk de meeste partnerschappen gesloten. In veel gemeenten kun je op deze dag gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Interessant voor wie een goedkope trouwdag wil. Overigens willen we je nog graag even een tip meegeven. Mocht je op een zondag willen trouwen, houd er dan rekening mee dat er leveranciers zullen zijn die andere tarieven voor de zondag hanteren.


Populaire maanden om te trouwen


Naast de dagen van de week zit er ook een groot verschil in populariteit van de maanden. Er wordt vooral veel getrouwd in de maanden mei, juni en september. Blijkbaar zijn er niet zoveel mensen die dromen van een mooie bruiloft in het winterse wonderland. De tijd van het jaar is trouwens wel iets om rekening mee te houden bij het uitzoeken van je bruidsjurk. Ga je in de winter trouwen dan doe je er goed aan om voor de buitenfoto's een mooie cape of stola bij je jurk te nemen. Het zou jammer zijn wanneer je koud en bibberend op de foto's staat.


Nog een paar tips en ideeën voor het kiezen van een trouwdatum:

  • kies een dag die voor jullie zelf bijzonder is. Misschien wil je gaan trouwen op de dag dat jullie elkaar voor het eerst ontmoetten of op de verlovingsdag?
  • Heb je een voorkeur voor mooie getallen? Kies dan een bijzonder datum zoals 2-2-2022.
  • Denk aan je gasten en bedenk of je rekening wilt houden met bijzondere evenementen zoals een WK of Olympische Spelen. Het zou jammer zijn als iedereen tijdens de receptie op z'n telefoon zit te kijken voor een voetbalwedstrijd.
  • Houd ook even rekening met de Nederlandse feestdagen zoals Pasen, Koningsdag, Pinksteren en Kerstmis.

Hoe dan ook in alle gevallen geldt, zodra je een datum hebt gekozen, kun je beginnen met regelen. Veel plezier!